28okt13:0017:00Botanisch Printen

Details

Kom en geniet van een betoverende middag met magische printen uit de natuur bij “BOTANISCH PRINTEN” in het Witte Kerkje op 28 oktober 2023.

Stoffen kleuren met organisch materiaal is van oudsher een techniek die de mens heeft gebruikt om zijn kleding te verven. Dit ambacht is in vergetelheid geraakt. Chemische, giftige processen zijn hiervoor in de plaats gekomen. De commerciële, industriële standaarden heeft voor uniformiteit gezorgd.

Ecoprinten of botanisch printen is hiervoor een alternatief. Om eens achterom te kijken, hoe ze dat vroeger deden. En ook om je licht eens te laten schijnen op je natuurlijke omgeving. Wat zal deze plant doen als ik het in een verfbad kook? Het is een avontuurlijk pad. Vol experimenten. Het super verfbad zoals de “dirty pot” waarbij we echt verven zonder chemische stoffen op een vuurtje buiten, is een belangrijk onderdeel van deze middag.

Ik neem je graag hierin mee.Ik ervaar het als een magische en verslavende techniek.

Misschien geldt dit ook voor jou?

Op 28 oktober kan ik je in het prachtige witte kerkje natuurlijke verfbaden en printtechnieken laten ervaren en te leren.De historische plek, samen met de ontdekkingen van het verven, zullen deze dag een bijzondere sfeer geven.

We werken met toegankelijke materialen, bijvoorbeeld (delen van) planten die gewoon in je tuin groeien of alledaags keukenafval. Hier kun je ook de mooie kleurstoffen ontdekken.

(Zaterdag) 13:00 - 17:00