25aug11:0017:30De masterclass ecoprintingSummerspecial

Details

// Ada de Haan //
125,– per persoon
inclusief materiaalpakket + lunch + koffie/thee

Stoffen kleuren met organisch materiaal is van oudsher een techniek die de mens heeft gebruikt om zijn kleding te verven. Wede, indigo, meekrap zijn hierin voorbeelden van veel gebruikte planten.Dit ambacht is in vergetelheid geraakt. Chemische, giftige processen zijn hiervoor in de plaats gekomen. De commerciele, industriele standaard heeft voor uniformiteit gezorgd.

Ecoprinten of botanisch printen is hiervoor een alternatief. Om eens achterom te kijken, hoe ze dat vroeger deden. Het kleurenpalet dat je met natuurlijke kleurstoffen kunt bereiken is zo divers, subtiel en rijk dat het de moeite waard is om ermee te werken en ervan te genieten. En ook om je licht eens te laten schijnen op je natuurlijke omgeving. Wat zal deze plant doen als ik het in een verfbad kook? Het is een avontuurlijk pad. Vol experimenten. Zonder standaarden of gegarandeerde uitkomsten. We experimenteren zowel op textiel als papier.

India Flint zegt: “I’d rather like that mother Nature tells her story that sings along with mine”

Ken je deze tinten: het geel van een Afrikaantje, uienschil- oranje en walnootbolster- zwart? Ik neem je in de masterclass graag mee door de wereld van botanisch verven. Ik ervaar het als een magische en verslavende techniek. Misschien geldt dit ook voor jou?

De historische plek, samen met de ontdekkingen van het verven en printen, geven deze dag een bijzondere sfeer. We verven binnen en ook buiten in de “dirty pot” , deze zal buiten onder de kerktoren op een vuurtje staan te pruttelen. Een belevenis!

Tijd

(Vrijdag) 11:00 - 17:30